Esti un coleg enervant?

29 Aprilie 2014  |  V: 2985  |   |  Autor: Jobee.ro


Relatia cu colegii de la servici este foarte importanta. O buna relationare duce la o mai buna functionare a companiei respective dar va face ca si mersul la jobul respectiv sa fie o placere. Inainte de a cataloga o persoana drept un coleg enervant incearca sa sa vezi prima oara comportamentul tau. Astfel in acest articol vom incerca sa te ajutam sa vezi daca esti sau nu un coleg enervant.

Pastreaza un ton adecvat

Tonalitatea cu care vorbim este foarte importanta la servici. Cu toate ca atunci cand esti cu prietenii obisnuiesti sa mai ridici tonul, la servici ar trebui sa uiti acest obicei. De asemenea multa lume primeste apeluri personale la birou si, cu toate ca acestea nu sunt prea recomandate, ar trebui pastrat un ton cat mai incet deoarece cu siguranta colegii dumneavoastra nu sunt interesati de problemele pe care le discutati.

Nu manca la birou

Tuturor le este foame dupa cateva ore bune de lucru insa nu toti mananca la birou. Acest obicei te poate face sa fii un coleg enervant mai ales cand alimentele pe care le consumi au un miros care le face pofta si colegilor. Atunci cand vrei sa mananci incearca sa mergi la un restaurant, in parc sau chiar afara, colegii iti vor multumi.

Suna inainte de inceperea unei conferinte

Atunci cand organizezi o conferinta trebuie sa te ocupi de organizare inainte nu in timpul conferintei. Astfel daca unul din membri intarzie, cel mai nepotrivit lucru ar fi sa incepi sa dai telefoane. Acest gest ii va deranja pe restul membrilor. Astfel trebuie sa dai dovada de profesionalism si rabdare si cu siguranta iti vei face o imagine mult mai buna in fata colegilor.

Nu trimite mesaje in timpul unei conferinte


La fel cum nu e politicos ca in timpul unei sedinte sa a unei conferinte sa dai telefoane la fel de nepoliticos este si sa trimiti mesaje. Acest gest ii va deranja pe cei din jur si va va considera un coleg enervant lipsit de bun simt. Indiferent ca mesajele pe care le trimiti sunt e-mailuri de munca acestea mai pot astepta inca o ora pentru a se termina intalnirea respectiva. Daca totusi trebuie numaidecat sa trimiteti un astfel de mesaj atunci cel mai potrivit ar fi sa te scuzi in fata colegilor dumneavoastra deoarece acestia nu vor mai fi la fel de critici.

Asadar daca vrei ca sa iti construiesti o imagine cat mai buna la servici si sa fii agreat de catre colegii tai de lucru atunci incearca sa respecti pasii de mai sus si cu siguranta relationarea cu colegii va fi mult mai buna iar mersul la servici va deveni o placere.

Autor: Jobee.ro
Tags: job, loc de munca, colegi de serviciu, enervare, relationareAdauga comentariu

(nu va fi public) Imagine validare