Zodiile si angajatul (I)

07 Ianuarie 2016  |  V: 3967  |   |  Autor: iris.lulea@jobee.ro


Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut sau au acordat o importanta oarecare astrologiei, zodiacului sau interpretarii de vise. Zodia in care se afla fiecare persoana, impreuna cu alte particularitati ce tin de personalitate, poate prezenta caracteristici importante pentru tipul de comportament manifestat la locul de munca.

Fiecare dintre noi se naste cu un set de aptitudini predefinite pe care ni le dezvoltam pe parcursul vietii in functie de personalitate. Totusi aceste aptitudini trebuie descoperite si fructificate, la fel si cele dobandite in timpul vietii.

Astfel daca pana acum nu ai stiut ca legatura dintre modul in care lucrezi si zodie este importanta, poate ar trebui sa analizezi putin calitatile de care dispui si motivul pentru care te descurci mai mult sau mai putin bine la locul de munca.

Berbec

Aceasta zodie face din viitorul angajat o persoana activa, competitiva, plina de initiativa care nu se va plia tocmai bine in rolul de subaltern ce trebuie sa respecte regulile. Aceasta persoana are o mare nevoie de libertate de actiune, astfel incat sa poata afirma ca este propriul sef. In cazul in care jobul il satisface el se va dovedi un bun lider informal deoarece are capacitatea de a-I influenta pozitiv pe colegii sai.

Totusi pe cat este de inventiv si combativ pe atat de impulsiv se dovedeste a fi in multe situatii, pentru ca are impresia ca stie totul si nu se informeaza suficient. Ceea ce ar fi de dorit pentru el ar fi de a invata diplomatia si de a invata sa foloseasca in mod constructiv inventivitatea, ambitia si spiritul de competitie. Acest nativ este nascut pentru a fi deschizator de drumuri sau mai bine zis un fel de sef.

Taur

Este un foarte bun orgaizator indiferent de pozitia pe care se afla, ii place sa isi impuna punctul de vedere si nu se lasa usor pacalit sau influentat de cei din jur. Persoana care se afla in aceasta zodie este responsabila, rezistenta si stabila, cu alte cuvinte este o persoana pe care te poti baza cu siguranta. Desi volumul de munca poate fi ridicat taurul este perseverent si chiar sacrifica din timpul personal pentru a fi sigur de reusita proiectului sau indeplinirea atributiilor sale.

Taurul nu este totusi cel mai placut om intr-o echipa, deoarece are tendinta de a-I impinge si pe cei din jur sa munceasca asemeni lui pe principiul “se poate mai mult”. Poate ca ati observat si persoane care desi sunt in zodia Taur sunt extrem de lenese sau plictisite, in cazul acesta este vorba doar de insatisfactia locului de munca sau a sarcinilor pe care le are de indeplinit.

Gemeni

In cazul in care aceasta persoana se afla in postura de sef va fi la una din cele doua extreme: fie duce firma la faliment, fie va prospera. Are in general tendinta de a-si asuma cat mai multe responsabilitati, dar din pacate dupa un anumit punct nu reuseste sa isi eficientizeze munca.

Este una din cele mai apreciate persoane in cadrul unui colectiv datorita veseliei sale si a dorintei de a se implica si de a te ajuta, dar la fel de repede se poate razgandi in privinta ajutorului din cauza caracterului dezorganizat pe care il are. Un atu al acestei persoane este ca la inceperea unei sarcini cu siguranta o va duce si la bun sfarsit chiar daca are tendinta de a se plange legat de dificultatea ei.


Rac

Are o foarte mare incredere in fortele proprii, motiv pentru care isi doreste in permanenta sa fie in centrul atentiei, dar asta il face un angajat care sa nu fie tocmai model, ba din contra, ajunge sa fie chiar deranjant, in cele mai multe cazuri. Desi zelul de care da dovada, imaginatia si dorinta de a-si imbogati cunostintele fac din el persoana potrivita pentru orice, sefii s-ar putea sa gaseasca iritant acest flux de idei, dar nu la fel de suparator ca incapatanarea si conservatorismul lui.

El are accese de imaginatie combinate cu accese de rautate. Astfel daca se simte ridiculizat de colegi sau luat peste picior, orice tip de relatie cu acestia se incheie.


Leu

Are calitati innascute de lider datorita: simtului organizatoric, carismei, diplomatiei si dorintei de a reusi. Datorita increderii in sine avanseaza foarte usor si ori de cate ori are ocazia ofera aprecieri colegilor, dar are grija ca el sa fie totusi in centrul atentiei. Totusi daca nu are libertatea de a face lucrurile dupa bunul plac si trebuie sa se conformeze unor reguli rigide trebuie sa comenteze  la ceea ce i se spune sau sa comenteze la sarcinile primite.

Datorita dinamismului si din cauza faptului ca nu se poate obisnui cu autoritatea ii face pe ceilalti sa inteleaga ca ii este predestinata pozitia de conducator, iar in cazul in care nu se simte apreciat asa cum crede de cuviinta isi paraseste locul de munca.


Fecioara

Este un angajat foarte bun, el fiind un bun executant, metodic, precis si eficient. Perseverenta si modestia lui sunt apreciate de sefi , care stiu ca intotdeauna pot conta pe corectitudinea si capacitatea lui de implicare, mai ales ca acestia nu se vor lovi niciodata de incapatanare si lenevie din partea lui.

In cazul in care simte ca nu este rasplatit pe masura, isi va mentine aceeasi atitudine ferma si va incheia conturile cu firma in care lucreaza, dar de obicei va face acest lucru printr-un stil ironic la adresa sefilor. In cazul in care ajunge in postura de sef va reusi sa dezvolte afacerea intr-o maniera foarte lina din lipsa de inovatie, dar intotdeauna o va mentine pe o linie de plutire.


Daca te intereseaza semnificatia viselor tale poti afla mai multe accesand web siteul Ce Visez? - Interpretarea viselor.

 

 

Autor: iris.lulea@jobee.ro
Tags: job, obiective, angajat, zodie, caracteristiciAdauga comentariu

(nu va fi public) Imagine validare