Zodiile si angajatul (II)

11 Ianuarie 2016  |  V: 955  |   |  Autor: iris.lulea@jobee.ro


Revenim cu cea de-a doua jumatate a prezentarii noastre.

Balanta

Rolul de sef ii vine ca o manusa pentru ca in pozitia de lider reuseste sa isi puna in valoare inteligenta, creativitatea, diplomatia si rafinamentul intelectual. Ceea ce ii displace chiar si in acest rol este de a se afla intr-o ipostaza de cearta, facand tot posibilul sa impace pe toata lumea.

De multe ori diplomatia lui este inteleasa drept naivitate sau slabiciune. In rolul de subaltern este critic si combativ, avand tendinta de a se pune mereu in valoare in fata sefilor prin prezentarea propriilor idei intr-o maniera promitatoare; de cele mai multe ori meticulozitatea sa este exact ceea ce se cauta. In cazul in care porneste o afacere sau un proiect simte nevoia sa primeasca suport si de la alte persoane, dar in momentul in care nu il primeste asa cum isi doreste, se zbate sa faca totul pe cont propriu, desi in cele mai multe cazuri ajunge sa renunte din cauza ca se simte descurajat.

Scorpion

Asemeni persoanelor nascute in Balanta, cei nascuti sub acest semn sunt predestinati pentru pozitia de sef. Ei au capacitatea de a invata totul foarte repede si de a face lucrurile sa functioneze atat pe partea umana cat si pe partea de productivitate. In postura de lider, el este o persoana foarte taioasa si uneori poate nedreapta cu cei care simte ca il lingusesc.

Se obisnuieste foarte greu cu rolul de subaltern, desi ar putea fi un angajat model intrucat este: perseverent si constiincios, uneori lasand viata privata pe locul doi, doar pentru a-si indeplini corespunzator atributiile. Este foarte apreciat pentru meticulozitatea si logica de care da dovada in multe situatii. Desi nu este o persoana optimista si sociabila, compania lui va fi intotdeauna cautata mai ales pentru multitudinea de cunostinte pe care o are de oferit.

Sagetator

Se potriveste in rolul de sef doar pentru ca ii place sa fie in centrul atentiei, dar se simte foarte bine in rolul de subaltern atat timp cat ii face pe cei din jur sa il remarce, sa ii aprecieze talentele si gandirea profunda. Desi nu are o capacitate care sa il faca indispensabil pentru firma va si cu siguranta unul dintre angajatii care vor duce sarcinile la bun sfarsit fara a se plange de volumul de munca. Singura conditie pe care o are aceasta persoana este sa nu I se impuna ceva foarte strict, altfel se va simti constransa si va protesta cum va stii mai bine.

Capricorn

Este o persoana perseverenta. In cazul in care isi doreste sa porneasca o afacere pe cont propriu o va dezvolta, dar destul de incet. El se va remarca in rolul de sef prin talentul innascut organizatoric, minutiozitate, perseverenta si dorinta de a reusi. Este genul de persoana care isi tine viata personala cat mai ascunsa, preferand o relatie mai distanta cu angajatii sau colegii in detrimentul uneia de familiaritate.

El are o tendinta foarte mare de a analiza lucurile si de a controla totul in jurul sau. Este rabdator si eficient si cu siguranta va fi omul potrivit la locul potrivit, mai ales daca ceea ce face ii face placere. Este genul de persoana care ii determina pe cei din jurul sau sa isi asume noi responsabilitati si sarcini, intrucat isi alege cele mai dificle sarcini si le insufla entuziasm colegilor sai. Este genul de angajat care nu apreciaza laudele foarte mult pentru ca stie ca oricum se pricepe la ceea ce face.

Varsator

Singurul motiv pentru care isi doreste un varsator sa ajunga sef ar fi pentru a arata ca el este cel mai bun si ca ceea ce a invatat de-a lungul vietii se poate aplica in orice domeniu. Cel mai bine se muleaza pe o pozitie de angajat pentru ca lui ii place sa se afirme la locul de munca prin originalitate; totusi modul de manifestare il face sa para de multe ori straniu pentru ceilalti colegi.

Desi este un vizionar, o persoana intuitiva si chiar altruista, proiectele in care se implica il vor plictisi destul de repede. Un element negativ pentru el ar fi ca din dorinta de a-I ajuta pe altii el va ramane pe aceeasi pozitie in firma, pe cand cei din jurul sau vor avansa desi meritul va fi al lui.

Pesti

Asemeni varsatorului, rolul de sef nu I se potriveste, dar in cazul in care va ajunge in aceasta postura el va fi constiincios, bine organizat si va face tot posibilul sa le faca bine celor din jur. Faptul ca este o persoana empatica, intelegatoare cu cei din jur, il poate face de multe ori sa para naiv si sa fie tratat necorespunzator.

Este o persoana dedicata firmei. Ii place sa se implice in sarcini, dar din cauza lipsei de motivatie pentru afrimare si a faptului ca este introvertit nu va fi remarcat de sefi. Totusi ceea ce isi doreste este sa fie apreciat si laudat pentru ceea ce face. Ii displace foarte mult sa fie criticat pentru ca este o persoana cu o incredere in sine destul de scazuta.

Informatiile din acest articol au scopul de a permite intelegerea motivelor pentru care va simtiti bine sau nu la locul de munca. O atentie crescuta asupra modului in care ne desfasuram activitatile zilnice ne pot aduce raspunsuri care sa permita modificarea unor aspecte ale vietii profesionale sau personale.

Citeste si prima parte despre Zodii si angajat.
 

Autor: iris.lulea@jobee.ro
Tags: job, obiective, angajat, zodie, caracteristici, continuareAdauga comentariu

(nu va fi public) Imagine validare