12 joburi care ar trebui să evolueze sau să dispară pentru totdeauna

27 Mai 2013  |  V: 3093  |   | 


Dacă în trecut, locurile de muncă erau relativ bine definite în ceea ce priveşte rostul lor într-o organizaţie, în prezent, joburile - din perspectiva activităţii în sine - se transformă constant pe fondul progresului tehnologic. Din acest motiv, unele funcţii şi locurile de muncă aferente lor vor disparea în scurt timp, dacă nu vor evolua.

Cei de la „Business Insider“ au prezentat 12 joburi care ar trebui fie să evolueze ca suport tehnologic, angajaţii îmbunătăţindu-şi şi dezvoltându-şi abilităţile la rândul lor, fie să dispară.

Bibliotecarii. Motoarele de căutare precum Google, Bing, Yahoo sau Cha Cha au înlocuit bibliotecile publice. Nu mai este nevoie să ne părăsim locuinţa pentru a obţine informaţiile care ne interesează, acest lucru poate fi realizat din faţa propriului calculator.

Verdict: Evoluţie. Deşi mediul virtual a dus la ştergerea sistemului zecimal Dewey, oamenii încă se mai bucură de lecturarea unei cărţi în manieră tradiţională şi apreciază ajutorul primit pentru cercetare. Noul bibliotecar este un arhivist digital, expert în domeniul cercetării, al cuvintelor-cheie, precum şi al site-urilor ce oferă conţinut util („how to” websites).

Citeste mai mult: adev.ro/mnctvz


Adauga comentariu

(nu va fi public) Imagine validare