Inegalitatea salariala

02 Iunie 2014  |  V: 5980  |   |  Autor: Jobee.ro


Atunci cand descoperi faptul ca un coleg de munca are un castig mai mare decat al tau este la fel ca si cum ai primi o palma peste fata cu toate ca anterior erai de acord cu salariul pe care il aveai. Astfel te vei simti nedreptatit si vei foarte revoltat pe angajatorul tau. Totusi inainte sa te enervezi si sa iei o decizie, uita-te peste aceste cinci motive pentru care colegul tau ar putea fi platit mai bine decat tine.Piata muncii era diferita atunci cand a fost angajat

Piata muncii se afla in continua modificare. Astfel faptul ca un coleg de munca este mai bine platit decat tine se poate datora acestei continue modificari. Daca atunci cand colegul tau a fost angajat numarul locurilor de munca era mai mare decat numarul de candidati atunci probabilitatea de a primi un salariu mai bun este mai mare in timp ce daca tu te-ai angajat atunci cand locurile de munca erau mai putine iar candidatii erau mai multi cu siguranta nu vei avea acelasi salariu ca al colegului tau.

Colegul tau a negociat mai bine decat tine

Unii oameni sunt pur si simplu mai buni negociatori decat altii care probabil nu negociaza deloc. Chiar daca piata muncii nu a prezentat modificari este foarte probabil ca negocierea salariului sa fie facuta mai bine de catre colegul tau decat tine. Acesta are un salariu mai bun pentru ca este un mai bun negociator decat tine.

Ai cerut o marire de salariu?

Este foarte probabil ca un coleg sa aiba un salariu mai bun pentru simplul fapt ca a cerut acest lucru. La unele companii pentru a primi mai multi bani este nevoie sa ceri lucru astfel incat salariul mai mare al colegului poate fi justificat prin faptul ca acesta a solicitat o marire de salariu.

Colegul tau e mai bun decat tine

Cu toate ca uneori refuzam sa recunoastem, unii colegi isi fac mai bine treaba decat ne-o facem noi. Angajatorul stie cel mai bine sa faca deosebirea intre angajatii sai astfel incat diferenta de salariu poate fi datorata faptului ca nu esti mai bun decat colegul tau iar acesta merita sa castige mai multi bani decat tine.

Muncesti la fel de mult precum colegul tau?

Principiul dupa fapta si rasplata se aplica si in companii. Astfel daca un angajat lucreaza mai mult timp decat tine iar rezultatele sale sunt mult mai bune decat ale tale sansa ca acesta sa primeasca mai multi bani decat tine.

Asadar este foarte probabil ca tu sa ii judeci atat pe colegul tau cat si pe angajator insa ar trebui sa iei in calcul si argumentele de mai sus deoarece s-ar putea sa judeci gresit. De asemenea inainte de a lua decizii pripite trebuie sa analizezi complet situatia si pozitia pe care o are colegul tau in companie deoarece acesta poate merita mai multi bani decat meriti tu.

Autor: Jobee.ro
Tags: job, salariu, loc de munca, piata muncii, inegalitateAdauga comentariu

(nu va fi public) Imagine validare